Известие

Collapse
No announcement yet.

155 - фаровете светят докато не разкача акумулатора

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• 155 - фаровете светят докато не разкача акумулатора

Прибирам се аз точно след като заваля сняг и гледам че късите и двата светят а колата не е пипана цял ден. Превключване на къси/дълги без ефект. Единственото което помогна беше да разкача акумулатора.
    Знаете ли къде в ел. инсталацията може да е проблема
    Alfa Romeo 155 2.0 16V Super

Първоначално публикувано от Alfa Pilot Покажи съобщение
    Прибирам се аз точно след като заваля сняг и гледам че късите и двата светят а колата не е пипана цял ден. Превключване на къси/дълги без ефект. Единственото което помогна беше да разкача акумулатора.
    Знаете ли къде в ел. инсталацията може да е проблема
    Вода в таблото с бушоните е първото за което се сещам...
    sigpic155 2.0 +белия голф +Киви-то...

Comment

Мерси колега, прегледах таблото, напълно сухо е. Извадих всички релета, че не бях сигурен кое е за късите и продължиха да светят. Интересно че този проблем не засяга дългите.

Comment

Щом няма реле, не остава друго, освен проблемът да е в ръчката. Най-вероятно залепнал контакт.

159 1.8 MPI
        166 2.0 TS (ex)

Comment

Да не би да имаш някоя играчка за "дневни" светлини. Защото съм виждал такива боклуци с едни миниатюрни реленца, дето не стават за нищо и Еко да е прав. Не вярвам 155 да е без релета за светлините.
          На където и да се въртиш, задника ти пак ще е отзад!
          Интелектуален кръг БКАР.sigpic Няма тема, която да не превърнем в плюскане и пукница.

Comment

Първоначално публикувано от ecotronic Покажи съобщение
            Щом няма реле, не остава друго, освен проблемът да е в ръчката. Най-вероятно залепнал контакт.
            Има ли как да се провери без да я разглобявам

---------- Post added at 17:33 ---------- Previous post was at 17:32 ----------

Първоначално публикувано от mordohy Покажи съобщение
            Да не би да имаш някоя играчка за "дневни" светлини. Защото съм виждал такива боклуци с едни миниатюрни реленца, дето не стават за нищо и Еко да е прав. Не вярвам 155 да е без релета за светлините.
            Нямам никакви подобрения по светлините

Comment

Първоначално публикувано от Alfa Pilot Покажи съобщение
              Има ли как да се провери без да я разглобявам
              Ръчката би трябвало да си има конектор. Изключи го и ако така фаровете угаснат, значи проблемът е в нея.

159 1.8 MPI
              166 2.0 TS (ex)

Comment

Първоначално публикувано от ecotronic Покажи съобщение
                Ръчката би трябвало да си има конектор. Изключи го и ако така фаровете угаснат, значи проблемът е в нея.
                Лостчетата на 155-цата са доста добре направени. Мисля, че до тоя момент несъм видял дефектирало (електрически), за сметка на това бушонно табло с влага/окиси колко искаш...

В мокро/влажно време някои екземпляри си пускат чистачките сами а лечението е да се запуснат фаровете случвало се е и обратното...
                sigpic155 2.0 +белия голф +Киви-то...

Comment

Аз също не вярвам да е от лостчето, защото през него минава само оперативен ток. Без контакт ако ще и всичко там да е на късо, пак не може да свети. Остава да е таблото за бушоните.
                  На където и да се въртиш, задника ти пак ще е отзад!
                  Интелектуален кръг БКАР.sigpic Няма тема, която да не превърнем в плюскане и пукница.

Comment

Не съм запознат със схемата на 155, но при 156 (преди 2001) късите светлини, когато са включени самостоятелно, се захранват само през ръчката, без реле.

159 1.8 MPI
                    166 2.0 TS (ex)

Comment

Аз имах проблем с лостчето, изгасвали са ми фаровете в движение. Не е изключено да е от него.
                      166 2.4 JTD

Comment

И аз бих заложил на влага някъде, където трябва да е сухо по бушонното табло.
                        Ако имаш къде да я вкараш на топло, някъде в гараж за няколко часа или една нощ, вероятно ще се справиш с последиците от влагата. Остави стъклата свалени леко също.
                        Но причината да има там влага, трябва сам да откриеш!

Даването на газ, води до пристрастяване!
                        Alfa Romeo 155 1.8TS by RuBig
                        Volvo V50 2.0D by RuBig

Comment

155ицата изглежда е чистокръвна Алфа. След като реших да се заема отново с проблема, блъснах по-силно таблото с бушоните за да го заключа и .... фаровете се оправиха, но .... сега чистачките не работят.

Comment

Working...
                          X